Reseptit

Hae reseptiä (tuote tai ruoan nimi)

Kaalilaatikko

1 kg keräkaalia
500 g naudan jauhelihaa
1 dl puuroriisiä
2 rkl siirappia
1 lihaliemikuutio
muskottipähkinää
vegetaa (kasvisliemijauhe)
voita
n. 7 dl vettä
korppujauhoja

Suikaloi keräkaali ohuiksi suikaleiksi ja pehmitä sitä pienissä erissä kuumalla pannulla voinokareen kera. Mausta ripauksella jauhettua muskottipähkinää ja vegetalla. Kaada suureen uunivuokaan. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää paistetun kaalin joukkoon. Lisää puuroriisi ja sekoita hyvin. Kuumenna vesi ja sulata lihaliemikuutio ja siirappi joukkoon.  Jos et käytä vegetaa, lisää lihaliemen määrää ½ kuutiolla. Kaada neste vuokaan kaali-jauheliha-riisiseokseen ja varmista että seos melkein peittyy nesteellä. Ripottele pinnalle korppujauhoja, niin saat kauniin pinnan. Kypsennä uunissa 200˚C 15 min ja lopuksi 175˚C 50 min. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Nauti puolukkahillon kera!

Vinkki! Vegetaa löytyy mm. mausteliikkeistä. Erinomainen kasvisliemijauhe moneen käyttöön.

Katso tuotteet › Tulosta

Lisää reseptejä

Reseptit

Hae reseptiä (tuote tai ruoan nimi)

Sivun alkuun